<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Huitfeldt i møte med organisasjoner og eksperter om kvinneforbudet i Afghanistan

Taliban må få samme beskjed fra alle som bistår Afghanistan, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt: – Vi kan ikke yte hjelp uten kvinnelige medarbeidere.

Publisert 30. des. 2022 kl. 14.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Utenriksminister Anniken Huitfeldt. NTB

Huitfeldt (Ap) hadde fredag møter med en rekke norske organisasjoner som jobber i Afghanistan. Hun møtte også forskere og fagfolk for å få en oppdatering om situasjonen.

Taliban, som har tatt over makten i landet, har gitt ordre om at kvinner ikke får jobbe for ikke-statlige organisasjoner. Kvinnelige medarbeidere er ikke minst nødvendige for å gi helsehjelp til kvinner. Mange organisasjoner har stanset arbeidet inntil videre som følge av forbudet.

– Det er viktig at det er en samstemt holdning fra organisasjoner og det internasjonale samfunnet, sier utenriksministeren til NTB.

Men hun advarer om konsekvensene dersom alt humanitært arbeid stanses.

– Vi må hindre at det blir en humanitær kollaps. Vi må unngå flyktningstrømmer og at Afghanistan blir oppmarsjområde for internasjonal terror, sier hun.

Huitfeldt forteller at situasjonen i Afghanistan er tema på et møte i FN torsdag ettermiddag, der representanter for mange lands myndigheter og organisasjoner skal delta.

(NTB)