<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stoltenberg varsler leveranser av tunge våpen til Ukraina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg varsler at det vil komme nye leveranser av tunge våpen til Ukraina i nær framtid.

    Publisert 15. jan. 2023 kl. 16.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 112 ord
    VARSLER LEVERANSER: – De nye løftene om tungt krigsutstyr er viktig, og jeg venter flere i nær framtid, sier Stoltenberg til den tyske avisen Handelsblatt. (c) Gintsivuskans | Dreamstime.com

    Uttalelsen kom i et intervju søndag.

    – De nye løftene om tungt krigsutstyr er viktig, og jeg venter flere i nær framtid, sier Stoltenberg til den tyske avisen Handelsblatt.

    I uken som kommer, skal USA og andre land som gir militær hjelp til Ukraina, samles til et møte for å koordinere innsatsen på Ramstein-basen i Tyskland.

    Så langt har blant annet leveranser av vestlige, moderne stridsvogner ikke vært aktuelt, men det ser ut til å endre seg. Lørdag lovet Storbritannias statsminister Rishi Sunak å sende britiske Challenger-stridsvogner til landet.

    Flere land, blant dem Polen, har også åpnet for å sende tyskproduserte Leopard-stridsvogner, men så langt har ikke Tyskland bestemt seg for om de skal gi eksporttillatelse.