<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fagorganisasjon truer med å kutte strømmen til politikere og rikinger

Den franske fagorganisasjonen CGT truer med å kutte strømmen til både politikere og milliardærer i forbindelse med en proteststreik mot å heve pensjonsalderen.

    Publisert 18. jan. 2023 kl. 13.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord
    PENSJONSTRØBBEL: Franskmennene liker ikke tanken på høyere pensjonsalder. Foto: AFP

    Den landsdekkende streiken torsdag, der arbeidere innen både transport, skolen og energi skal delta, blir sett på som en ildprøve for fagorganisasjonene som tidligere har slitt med å finne streikevilje blant sine arbeidere.

    – Jeg foreslår at de går og ser de fine eiendommene, de fine slottene til milliardærene. Det hadde vært bra om vi kuttet strømmen deres så de kan kjenne på hvordan franskmenn som ikke klarer å betale regningene har det, sa CGT-leder Philippe Martinez til TV-kanalen France 2 onsdag.

    Også leder for energi- og gruveavdelingen i CGT, Sebastien Menesplier, har truet med å kutte strømmen til kontorene til medlemmer av den franske nasjonalforsamlingen.

    Talsperson for den franske regjeringen, Olivier Véran, har kalt truslene fra fagorganisasjonen for uakseptable.

    Offentlig transport vil bli hardest rammet av streiken torsdag, som retter seg mot regjeringens foreslåtte heving av pensjonsalderen fra 62 til 64.

    (NTB)