<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statsadvokat: – Dronetiltalt russer er død

Russiske myndigheter har meldt til norske myndigheter at en 52 år gammel russer som er tiltalt for å ha fløyet drone over Kirkenes i fjor høst, er død.

Publisert 25. jan. 2023 kl. 14.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
Førstestatsadvokat Jan Fredrik Glent sier at en russer som er tiltalt for å ha fløyet drone over Kirkenes i oktober i fjor, er død. Foto: NTB

– Vi har fått opplysninger fra russiske myndigheter om at han er avgått ved døden i Russland. I praksis betyr det at saken mot ham henlegges, sa førstestatsadvokat Jan Fredrik Glent i Hålogaland lagmannsrett onsdag, ifølge NRK.

Glent er aktor i ankesaken mot Andrey Yakunin som startet onsdag. Den britisk-russiske forretningsmannen er også er tiltalt for å ha fløyet drone over Svalbard.

Det var Nordlys som omtalte den 52 år gamle russerens død først.

Mannen ble i oktober i fjor pågrepet for å ha fløyet drone over Kirkenes og med det ha brutt sanksjonsforskriften mot Russland.

Etter at Andrey Yakunin ble frikjent i desember i fjor, ble også den russiske 52-åringen frikjent i Nord-Troms og Senja tingrett og løslatt. Saken ble anket, men på grunn av 52-åringens død blir det ingen ny rettssak.

(NTB)