<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rogaland Ap vil ha Hadia Tajik som nestleder i partiet

Rogaland Ap bekrefter at de ønsker Hadia Tajik som nestleder i Ap. Tajik gikk av som nestleder og statsråd for ett år siden etter pendlerboligavsløringen.

Publisert 22. feb. 2023 kl. 14.42
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 502 ord
ETT ÅR ETTER PENDLERBOLIGAVSLØRINGENE: Hadia Tajik bør gjeninnsettes som nestleder i Arbeiderpartiet, mener Rogaland Ap. Foto: NTB

– Rogaland Ap ønsker og går sterkt inn for Hadia Tajik som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Styret hadde møte mandag og har bedt meg formidle en krystallklar melding, og det er at vi ønsker Hadia Tajik som nestleder i Ap igjen, sier fylkesleder Frode Fjeldsbø i Rogland Ap til VG.

Han skal sitte i partiets valgkomité, som ledes av LO-sjef Peggy Hessen Følsvik.

Den ene av de to nestlederplassene har stått tom etter at Tajik gikk av i fjor vår som følge av pendlerboligsakene. Fiskeriminister Bjørnar Skjæran er i dag Aps eneste nestleder. AUF flagget tidligere i måneden støtte til kunnskapsminister Tonje Brenna som nestleder, og nå gir altså fylkeslaget i Rogaland sin støtte til Tajik.

– Vi oppfatter at Hadia har beklaget de feilene hun har gjort, stått til rette for det, trukket seg og gjort opp for seg. Så mener vi at nå må hun som den fabelaktig dyktige politikeren hun er, få komme tilbake, sier fylkesleder Fjeldsbø.

Glad for tilliten

Hadia Tajik sier selv at hun er glad for tilliten, og at hun er klar for toppverv igjen hvis partiet vil ha henne.

– Jeg er glad for å ha hjemfylket mitt i ryggen og takknemlig for at så mange folk fra hele landet i organisasjonen vår har oppfordret meg til å stille. Hvis valgkomiteen og landsmøtet også vil det, så er jeg klar for å ta ansvar i ledelsen av partiet, sier Tajik.

– Utover dette har jeg ikke tenkt å si så mye mer om dette nå, det er viktig at valgkomiteen får ro til å jobbe, og at prosessen får gå sin gang.

Tajik sitter i dag i Stortingets energi- og miljøkomité. Hun trakk seg som Ap-nestleder og arbeids- og inkluderingsminister i mars i fjor etter pendlerboligsakene. Hun har beklaget og etterbetalte 200.000 skattekroner i etterkant av avsløringene.

Det er LO-leder Peggy Hessen Følsvik som leder valgkomiteen i Arbeiderpartiet. For et år siden kritiserte hun Tajik i pendlerboligsaken. Men i januar sa Følsvik til TV 2 at historien ikke står i veien for at den tidligere nestlederen kan bli nominert på nytt.

Valgkomiteen skal ha sitt første møte denne uka, får NTB opplyst.

Utelukker ikke comeback

NTB har bedt partileder og statsminister Jonas Gahr Støre om en kommentar til Tajiks kandidatur.

– Nå skal valgkomiteen få gjøre sin jobb, som jeg har tillit til at de kommer til å gjøre både grundig og godt. Og til slutt er det partidemokratiet som skal få avgjøre dette på landsmøtet, slik det bør være, uttaler han.

Støre har ikke utelukket at Tajik kan komme tilbake, et budskap han gjentok overfor NRK:

– Jeg sa da Hadia gikk av at hun er en veldig dyktig politiker og jeg tror vi kommer til å høre mer fra henne i ledende verv i Norge fremover, og det står jeg for.

Støre har ellers sagt at han mener det er gode argumenter for å ha to nestledere i partiet.

En Kantar-måling i TV 2 viste nylig at én av tre Ap-velgere vil ha kunnskapsminister Tonje Brenna som nestleder. 19,3 prosent av velgerne ønsket Trond Giske, mens 18,5 prosent ønsket Tajik.

NTB