<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Paul Manafort må betale 33 mill. i forlik

Trumps tidligere valgkampleder har gått med på å betale nærmere 33 millioner kroner i forlik til det amerikanske justisdepartementet. 

Publisert 6. mars 2023 kl. 13.09
Oppdatert 6. mars 2023 klokken 13.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
MÅ BETALE: Paul Manafort har inngått et forlik med det amerikanske justisdepartementet. Her ankommer den tidligere valgkamplederen til Donald Trump rettsalene i Washington D.C. i 2018, da han ble dømt for flere tilfeller av skattesvindel.  Foto: Bloomberg

Den tidligere valgkampsjefen for Donald Trump i 2016, Paul Manafort, har inngått et forlik med det amerikanske justisdepartementet om å betale 3,15 millioner dollar, nesten 33 millioner kroner, i en sivil sak anlagt av justisdepartementet på grunn av utenlandske bankkontoer Manafort ikke skal ha oppgitt til myndighetene. 

20 utenlandske bankkontoer

Saken ble anlagt av justisdepartementet i april i fjor, og da hevdet påtalemyndighetene at Manafort hadde unnlatt å informere om over 20 utenlandske bankkontoer i blant annet Storbritannia, Kypros, St. Vincent og Grenadinene, skriver MarketWatch. 

Departementet ønsket at Manafort skulle betale bøter, gebyrer og renter, og hevdet at han hadde unnlatt å sende inn føderale skattedokumenter med detaljer om kontoene og at han også hadde droppet å føre dem opp på selvangivelsen. 

Videre påstod justisdepartementet at Manafort også levert inn falske selvangivelser mellom 2006 og 2015, noe han skal ha blitt informert om allerede sommeren 2020. 

Mueller fant snusk

Dette er ikke første gang Trumps tidligere valgkampleder havner i en juridisk knipe. Da den tidligere FBI-sjefen Robert Mueller fikk i oppdrag å etterforske mulige Russland-forbindelsene til Trump-kampanjen, snublet han Manafort borti krumspring. Manafort ble på den tiden dømt for blant annet fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og ett tilfelle av å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

Ifølge MarketWatch ble Manafort dømt til mer enn syv års fengsel, men han ble benådet av Trump i ukene før han gikk av som president.