<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yellen: Banksystemet er i god behold, og situasjonen stabiliserer seg

Etter uro og to kollapsede banker er situasjonen i næringen i ferd med å roe seg, sier USAs finansminister. Hun forsikrer at bankesystemet er i god behold.

    Publisert 21. mars 2023 kl. 15.43
    Oppdatert 21. mars 2023 klokken 15.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord
    Finansminister Janet Yellen forsikrer at det amerikanske bankvesenet er i god behold, og at situasjonen er i ferd med å stabiliseres etter den siste tiden turbulens. Foto: NTB

    Samtidig sier Janet Yellen at det kan være grunn til å sette inn nye redningstiltak dersom en kollaps i mindre finansinstitusjoner igjen skulle true stabiliteten.

    Uttalelsen kommer etter en turbulent periode der to banker – Silicon Valley Bank og Signature Bank – gikk over ende. I tillegg har First Republic vært på sammenbruddets rand, men har fått tilført 30 milliarder dollar fra elleve av USAs største banker for å unngå kollaps. Tirsdag morgen gikk aksjekursen opp 23 prosent etter å ha falt 47 prosent dagen før.

    Amerikanske myndigheter er fast bestemt på å gjenreise folks tillit til banksystemet og unngå mer uro. Justisdepartementet og finanstilsynet SEC har startet gransking av kollapsen i Silicon Valley Bank, og president Joe Biden har bedt om strengere regulering av regionale banker og hardere straffer for sjefene i banker som går dukken.

    (NTB)