<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Nå er jeg all-in på Trump

Tiltalen mot Donald Trump har utløst et stemningsskifte blant republikanske velgere, og flere som ville støtte Ron DeSantis i nominasjonskampen har nå snudd. 

  Publisert 3. apr. 2023 kl. 15.57
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 418 ord
  VINDEN SNUR? Tiltalen mot tidligere USA-president Donald Trump ser ut til å snu mange republikanske velgere. Foto: NTB

  Sist fredag ble det kjent at en storjury på Manhattan har tatt ut tiltale mot eks-president Donald Trump i den såkalte hysjpenge-saken. Trump, som selv fastholder sin uskyld og hevder rettsprosessen mot ham er «politisk forfølgelse», vil bli fremstilt for domstolen i et rettsmøte tirsdag.

  Trump blir dermed den første tidligere amerikanske presidenten som blir tiltalt i en kriminalsak.

  – Tiltalen var dråpen

  Og tiltalen mot Trump ser nå ut til å få konsekvenser for Republikanerne og deres nominasjonskamp inn mot neste års presidentvalg. Reuters kan nemlig merke et stemningsskifte etter å ha snakket med flere republikanske velgere i Nevada, som avgir sine stemmer tidlig i nominasjonsprosessen og dermed spiller en viktig rolle for hvilken kandidat som får momentum.

  TRUMP-UTFORDRER: Florida-guvernør Ron DeSantis. Foto: NTB

  – Nå stemmer jeg absolutt for Trump. Tiltalen var dråpen for meg, fordi Trump har blitt gjenstand for så mye politisk overgrep. Jeg tror han er den sterkeste kandidaten til å utfordre det venstresiden gjør. Jeg er all-in, sier den 75-årige komponisten og musikeren Larry White.

  Han er en av 35 republikanske velgere nyhetsbyrået har snakket med, og som alle har sagt de vil stemme i nominasjonskampen. Frem til tiltalen var 20 av de 35 klare til å vende Trump ryggen, for heller å gå for Ron DeSantis. Nå sier 14 av disse 20 at tiltalen har endret deres tankegang i retning av å støtte Trump og hans «Make America Great Again»-bevegelse. 

  Forfalsket regnskaper?

  Selv DeSantis har stemplet tiltalen mot Trump som «uamerikansk.» Florida-guvernøren har ennå ikke annonsert sitt kandidatur, men ventes å gjøre det snart.

  – Jeg var virkelig for DeSantis. Nå er det mer sannsynlig enn før at jeg støtter Trump. Jeg tror de som var mer nøytrale enn før nå vil gå inn og slåss for ham. Dette er det mest skremmende jeg har sett i USA noensinne, uttalte Pepe Kahn til Reuters på en republikansk klubbmøte i byen Henderson sist lørdag.

  Juridiske eksperter opplyser til nyhetsbyrået er mer enn ett år unna – noe som betyr at en rettssak kan finne sted midt i valgkampen. Tiltalepunktene mot Trump er ennå ikke klare, men analytikere hevder eks-presidenten kan bli tiltalt for forfalskning av regnskaper for å skjule utbetalinger til pornostjernen Stormy Daniels.