<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Innfører sanksjoner mot EU-borgere

Etter at Ungarn i et år har motarbeidet internasjonale sanksjoner mot Russland, vil sannsynligvis Biden-administrasjonen innføre sanksjoner mot enkeltpersoner i Ungarn. 

Publisert 12. apr. 2023 kl. 13.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
UTE AV DET GODE SELSKAP: Biden (foran) unnlot å invitere Ungarn og statsminister Viktor Orban (t.h.) da han nylig arrangerte et toppmøte for demokratier, Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis oppe til venstre.  Foto: Bloomberg

USA vil sannsynligvis innføre sanksjoner mot enkeltpersoner i Ungarn. Blant de som kan bli sanksjonert er blant annet ansatte i en bank som holder til innen EU, melder Bloomberg onsdag. 

Bloomberg har vært i kontakt med kilder som er kjent med saken, men som ønsker å være anonym.

Og foreløpig har en talsperson for Det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus ikke ønsket å kommentere saken. 

Kranglete alliert

USA har også tidligere innført sanksjoner mot enkeltindivider i EU, også fra Ungarn. I 2014 ble blant annet lederen for det nasjonale skattekontoret nektet innreise til Statene på grunn av mistanke om korrupsjon.

Nylig ble også Ungarn utelatt da president Biden arrangerte et toppmøte for demokratier, i tillegg har den ungarske statsministeren Viktor Orbán flere ganger vært i konflikt med med USA og andre NATO-allierte over Russlands krig i Ukraina.

Blant annet var den ungarske utenriksministeren på besøk i Moskva denne uken for å sikre seg avtaler om energi, til tross for at mange av landets EU-allierte arbeider for å redusere sin avhengighet av russisk olje og gass, skriver Bloomberg

Ungarn har også tidligere nektet å levere våpen til Ukraina og har motarbeidet sanksjonene mot Russland. Landet har på toppen av dette nektet å ratifisere Sveriges medlemskap til NATO på grunn av landets kritikk av statsminister Viktor Orbán i en tvist innad i EU om rettsstatsprinsipper.