<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kongressen i USA vil snart stemme over utvidelse av gjeldstaket

Kongressen i USA vil etter alt å dømme holde en avstemning til uken om å øke den amerikanske statsgjelden, men også en pakke med innstramminger.

  Publisert 23. apr. 2023 kl. 19.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 116 ord
  KRANGLET: Den republikanske lederen i Representanthuset, Kevin McCarthy (t.h.), har i flere uker kranglet med president Joe Biden om hvordan USA skal komme seg ut av det politiske dødvannet. Foto: Bloomberg

  Den republikanske lederen i Representanthuset, Kevin McCarthy, har i flere uker kranglet med president Joe Biden om hvordan USA skal komme seg ut av det politiske dødvannet.

  McCarthy beskylder Biden for å lukke øyene for konsekvensene av den enorme økningen av statsgjelden og mener at et større gjeldstak må kombineres med kutt i bevilgninger.

  USA har en statsgjeld på 31 trillioner dollar (31 etterfulgt av 18 nuller).

  President Biden vil ha en «ren» avstemning om å øke gjeldstaket, uten å binde seg til betingelser. Det hvite hus sier republikanerne driver med økonomisk gisseltaking, mens McCarthy sier Biden snubler mot mislighold.

  Den amerikanske regjering må senest innen juli må komme til enighet med republikanerne for å unngå å misligholde sine betalingsforpliktelser.

  (NTB)