<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Joe Biden stiller til gjenvalg som USAs president

President Joe Biden bekrefter at han stiller til gjenvalg som kandidat for Demokratene i presidentvalget høsten i 2024. Han vil da være 82 år gammel.

  Publisert 25. apr. 2023 kl. 12.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 210 ord
  Så er det klart, president Joe Biden stiller til gjenvalg for Demokratene i neste års presidentvalg i USA. Foto: NTB

  Biden har siden slutten av fjoråret sagt at han har til hensikt å stille til gjenvalg, men fram til nå har han ikke kommet med noen formell kunngjøring.

  Det er også delte meninger blant Demokratene om Bidens kandidatur. Flere peker på at han nå er 80 år gammel og vil være 86 når neste presidentperiode er omme.

  Bidens kunngjøring kom i form av en 3 minutter lang video på fireårsdagen for da han kunngjorde sitt kandidatur i 2019.

  Den gang lovet han å «lege nasjonens sjel» etter turbulente år med Donald Trump i Det hvite hus. I tirsdagens kunngjøring ber han velgerne om lov til å «fullføre jobben».

  – Jeg sa at vi er i en kamp om Amerikas sjel, og det er vi fortsatt. Spørsmålet vi står overfor, er om vi i årene fremover får mer eller mindre frihet, flere eller færre rettigheter, sier han i videoen.

  Biden har ingen seriøse utfordrer blant Demokratene og alt tyder derfor på at han vil bli partiets kandidat i valget høsten 2024 - vel å merke dersom helsa holder.

  Hvem Republikanerne stiller med er derimot et mer åpent spørsmål. Trump, som nå er 76 år gammel, kunngjorde alt i fjor høst at han ville kjempe om å bli partiets kandidat, men flere har meldt seg på i kappløpet.

  (NTB)