<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap strammer grepet rundt private helsetjenester: – Trenger en nødbrems

Arbeiderpartiet vedtar trolig at de vil ha en godkjenningsordning for private helsetjenester – og at det innføres avgift for privat helseforsikring.

  Publisert 6. mai 2023 kl. 09.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  STORTINGSREPRESENTANT: Cecilie Myrseth. Foto: NTB

  – Vi trenger en nødbrems for privatisering der private tilbud truer vår felles helsetjeneste, sier stortingsrepresentant Cecilie Myrseth i Arbeiderpartiet.

  I en uttalelse som skal vedtas på Arbeiderpartiets landsmøte lørdag, foreslås det innstramminger som kan få konsekvenser for tilbydere av private helsetjenester.

  Dersom forslaget går gjennom, innebærer det at Arbeiderpartiet vil:

  * Regulere det private helsemarkedet strengere gjennom en omsetningsavgift på helseforsikringer

  * Få på plass en godkjenningsordning for etablering av privatfinansierte helsetjenester når slike etableringer svekker nødvendig tilgang på helsepersonell i den offentlige helsetjene

  Refser Høyre

  Det er Myrseth som har jobbet for forslaget.

  Da hun gikk på talerstolen på landsmøtet fredag, refset hun helsepolitikken Høyre førte da de styrte regjeringskontorene.

  – Høyre brukte regjeringsmakta til å åpne døra på vidt gap for privatisering i helsevesenet, og satt stille og så på at kapasiteten ble utfordret i det offentlige. Det samme ønsker de å gjøre i mange kommuner. Nå må det ryddes opp, sier hun.

  «Den norske spleisen»

  Myrseth mener at den eneste helseforsikringen vi trenger, betaler vi gjennom skatt.

  – Det er den norske spleisen som gjør at naboen, ungene i klassen, og alle får helsehjelp uavhengig av pengeboken og hvor du bor. På venterommet og akutten er vi alle like, sier hun.

  – De som trenger hudlege, må vente lenge fordi vi mangler hudleger. Har du penger kan du ordne deg privat. De som kan betale, går foran i køen. Det kan vi ikke sitte å se på.

  (NTB)