<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har ingen ess i ermet

Republikanernes leder Mitch McConnell i senatet sier han ikke har noen hemmelig plan for å avverge gjeldskaoset.

  Publisert 8. mai 2023 kl. 20.27
  Oppdatert 8. mai 2023 klokken 20.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 222 ord
  INGEN HEMMELIG PLAN: Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell. FOTO: Bloomberg

  Republikanernes leder Mitch McConnell i Senatet advarte mandag om at han ikke vil komme Joe Biden til unnsetning når partene skal forhandle om gjeldstaket tirsdag. 

  – De antar at det er en liten hemmelig plan her, sier McConnell til Bloomberg, og fortsetter:

  – Det hvite hus og Republikanernes Kevin McCarthy, som leder Representantenes hus, må sette seg ned nå og avgjøre det.

  McConnell insisterte mandag på at han vil støtte McCarthy, som har en marginal majoritet i huset, under diskusjoner med Biden og de demokratiske lederne.

  Vanligvis er heving av gjeldstaket ren rutine, men i år har McCarthy og den radikale ytre høyrefløyen blant republikanerne bestemt seg for å si nei og kreve omfattende nedskjæringer for å godta at det tas opp mer lån.

  – Det er ingen avtale som hadde passert i Senatet med 60 stemmer som kunne passert i Representantenes hus, så hvorfor bruker vi mye tid på å snakke om det, spør McConnell. 

  Finansminister Janet Yellen advarte senest i helgen mot katastrofe for USA og verdens finanser om ikke gjeldstaket heves innen 1. juni. 

  Da vil USA ikke lenger være i stand til å betjene sin gjeld eller dekke alle statens utgifter.

  – Jeg har sett dette skje flere ganger gjennom årene. Jeg tror det viktige å si er at det ikke vil forekomme noe mislighold, det vil ikke skje, noensinne, det vil ikke skje denne gangen, avslutter han.