<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ikke en lek, men politikk, Ivan Vindheim

Jeg kan fortelle Vindheim at dersom Høyre vinner valget for eksempel i 2029, så kommer de ikke til å fjerne skatten, skriver Senterpartiets Geir Pollestad.

Publisert 19. mai 2023 kl. 10.20
Oppdatert 22. mai 2023 klokken 10.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
SVARER PÅ KRITIKK: Senterpartiets Geir Pollestad (Sp) mener Mowi-sjef Ivan Vindheim bør ringe eget partikontor. Foto: NTB

Mowi-sjef Ivan Vindheim raser i Finansavisen fordi regjeringspartiene, etter at Høyre, KrF og Venstre brøt forhandlingene, går tilbake til sitt opprinnelige standpunkt om 35 prosent lakseskatt.

«Dette er ikke en lek», sier Mowi-sjefen. 

Nei Vindheim, det er ingen lek – det er politikk. Når de tre partiene ikke ønsket å være med, har ikke forslaget vårt til løsningsskisse flertall. Og som listekandidat for Bergen Høyre bør Vindheim forstå prinsippet om flertallets betydning i demokratiet.

Vi mener at forslaget vi la frem i proposisjonen er balansert. Vi var imidlertid villige til å strekke oss for å få et bredest mulig flertall. Da la vi frem et forslag som ville redusert skattebyrden med anslagsvis 3–4 milliarder kroner i 2023. Ditt parti Vindheim valgte bort dette. Da forsvant både grunnen og grunnlaget for forslaget.

Jeg kan fortelle Vindheim at dersom Høyre vinner valget for eksempel i 2029, så kommer de ikke til å fjerne skatten. Sjansen til å få lavere skatt er å løfte røret og ringe Høyres Hus og gi beskjed om at Høyre bør stemme for vår løsningsskisse med 5 prosentpoeng redusert skatt og 2,2 milliarder i fradrag i 2023. For det er jo rart at tre partier som er opptatt av lavere skatt sier nei takk til lavere skatt.

Geir Pollestad

Finanspolitisk talsmann i Senterpartiet