<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anklager USA for mobilhacking

Den russiske etterretningstjenesten FSB hevder å ha avslørt at USA kompromitterte tusenvis av Iphoner som tilhørte russiske borgere og andre.

Publisert 2. juni 2023 kl. 06.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
USA-ANKLAGER: Fra Russland og president Vladimir Putin. Foto: NTB

Ifølge FSB samarbeidet produsenten Apple tett med den amerikanske etterretningstjenesten NSA. Det fulgte imidlertid ingen beviser med anklagene, og Apple avviser at de samarbeider med myndigheter om bakdører inn i deres produkter.

FSB hevder at NSA overvåket telefonene til russiske borgere samt en rekke diplomater. Blant annet skal en rekke ansatte i IT-firmaet Kaspersky ha blitt rammet.

Tidligere i år ba Kreml valgmyndighetene i Russland om å slutte å bruke Apple-telefoner, på grunn av frykt for at vestlige etterretningstjenester kunne følge med på telefonene.

– Skutt ned 30 russiske luftmål

Samtidig hevder ukrainske militære myndigheter å ha skutt ned og ødelagt over 30 russiske luftmål av ulike typer fredag i luftrommet over og rundt Kyiv.

Russland har satt i gang rundt 20 rakett- og droneangrep mot ukrainske byer siden begynnelsen av mai.

Ifølge myndighetene i Kyiv dreide det seg natt til fredag om to separate runder med angrep.

– Det er eksplosjoner i byen. Luftvernet virker, uttaler Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

Etter at alarmen ble opphevet, opplyste ordføreren at nødetatene ikke hatt noen henvendelser som følge av angrepene.

Natt til torsdag ble tre personer, deriblant to barn, drept og flere såret i russiske angrep i den østlige delen av Kyiv.

(©NTB)