<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åpner for gruvedrift på havbunnen: – Dette vi er ment for

Regjeringen åpner for mineralutvinning på den norske havbunnen, noe Green Materials har spesialisert seg på.

Publisert 12:26 20. juni 2023
Oppdatert 15:37 20. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
JAKTER HAVBUNNSMINERALER: Green Minerals er spesialisert på å hente mineraler på havbunnen.  Foto: GREEN MINERALS

 

Regjeringen i Norge har kunngjort planer om å åpne et stort område på norsk kontinentalsokkel for mineralvirksomhet. Denne beslutningen, som ble bekreftet av olje- og energiminister Terje Aasland til DN, har potensial til å åpne nye muligheter for utvinning av havbunnsmineraler og økonomisk vekst.

Green Materials flyr til himmels på nyheten, og aksjen er opp over 60 prosent til 5,66 kroner så langt i dag.

Midt i blinken

Det åpnede området, som strekker seg over hele 281 200 kvadratkilometer, ligger i Barentshavet og Grønlandshavet utenfor Nordland og mot Finnmark. Regjeringens intensjon er å dele området opp i mindre sektorer og tilby lisenser for leting og utvinning til kommersielle selskaper.

– Midt i blinken for oss. Det er dette vi er satt opp til i utgangspunktet, så for oss er det er helt avgjørende at regjeringen åpner opp for aktivitet på havbunnen, sier Ståle Monstad, adm. direktør i Green Minerals, et selskap som har spesialisert seg på mineralutvinning, til Finansavisen.

Markedet har ikke trodd på det

Green Minerals ble skilt ut som et eget selskap fra Seabird Exploration og børsnotert i 2021. Markedet har vært usikre til hvorvidt regjeringen ville åpne for gruvedrift på havbunnen, og dette har gjort Green Minerals' reise på Oslo Børs tung. Aksjen er ned over 80 prosent siden noteringen.

– Markedet har ikke helt trodd på dette, men vi har vært ganske sikre. Vi vet hvor de forskjellige aktørene står, og har sett at det er stor tro på mineralutvinning på havbunnen. Dette gjenspeiles i kursutviklingen vi ser i dag, sier Monstad.