<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rike russere gjemmer seg i Dubai

Dubai har tatt over som det mest populære stedet innen luksuseiendom. Rike russere flytter fra sanksjonene og driver eiendomsprisene opp. 

  Publisert 6. juli 2023 kl. 11.13
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 273 ord
  POPULÆR LUKSUS:  Foto: Dreamstime

  Den russiske befolkningen har økt med 600 prosent siden invasjonen av Ukraina ifølge uoffisielle estimater, skriver Financial Times.  Dubai gjennomførte 92 salg av eiendommer med verdi over 10 millioner dollar første kvartal i år. Byene som var nærmest var Hong Kong med 67 salg, New York hadde 58, mens det ble gjennomført 36 salg i London. 

  Verdien på hjemmene som byttet hender var svimlende 1,7 milliarder dollar ifølge eiendomsselskapet Knight Frank. 

  Russere rømmer sanksjoner

  Sanksjonene ovenfor Russland og mange av de mest velstående i landet har gjort at Dubai opplever en bølge av russere som ønsker å kjøpe luksuseiendommer. De forente arabiske emirater som har tette bånd til både USA og Russland holder seg nøytrale i konflikten, og har utalt at de ønsker russere velkommen. 

  Ifølge uoffisielle estimater har den russiske befolkningen økt til så mange som 500.000, skriver Financial Times.  Mange av de som nå relokerer kommer fra steder som Sveits og Storbritannia, ifølge Knight Frank. Etterspørselsboomen har ført til at leilighetsprisene har steget med 15 prosent, mens villa-segmentet har steget med hele 46 prosent sammenliknet juni året før. 

  Truer landets arbeidsstokk

   Inntoget av velstående kunder har drevet opp bokostnadene samtidig som flere arbeidere flytter til byen som følge av lavere økonomisk aktivitet andre steder. Dubai opplever også inflasjonstrykk på mat og høyere kostnader tilknyttet skolegang for barn. Økningen i kostnader truer nå Dubais evne til å tiltrekke seg utenlandsk arbeidskraft. 

  «Det er fortsatt en sterk vilje blant fagfolk til å flytte til Dubai. Imidlertid fører den høyere leiekostnaden og utdanningskostnadene til et press på husstandene med middels og lavere inntekt», sa sjefsøkonomen i Abu Dhabi Commercial Bank til Financial Times.