<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Listhaug krever kutt i matmoms og vil ha flere boliger

Partileder Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet krever at regjeringen halverer matmomsen for å få bukt med matkøene.

Publisert 3. aug. 2023 kl. 12.12
Oppdatert 3. aug. 2023 klokken 12.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
TALE: Leder i FrP, Sylvi Listhaug, holder tale under Fremskrittspartiets nasjonale valgkampåpning på FrPs partikontor i Oslo torsdag. Foto: NTB

Listhaug er tydelig på at hun ikke synes regjeringen har levert på lovnaden om at det nå er blitt vanlige folks tur.

I sin tale som markerte den nasjonale valgkampåpningen for FrP, krevde partilederen at merverdiavgiften på mat må kuttes for å få bukt med de stadig voksende matkøene.

– Halver matmomsen, kutt i drivstoffavgifter og forbered makspris på strøm før nok en vinter hvor vi risikerer høye strømpriser. Slutt å gjøre stadig flere avhengig av offentlig støtte – la flere greie seg selv, sa Listhaug i talen.

Et viktig budskap fra FrP i årets valgkamp vil være å tilrettelegge bedre for alle som ønsker å bo i egen bolig. Partiet vil forenkle reglene for å få bygge og gjøre kommunene bedre i stand til selv å fatte vedtak, uten innblanding fra fylkeskommunen eller staten.

Listhaug vil også at det skal jobbes for å redusere eller fjerne den kommunale eiendomsskatten på bolig som et flertall av landets kommuner har innført.

– Jeg mener vi nå kan slå fast at Norge har fått en politikerskapt boligkrise som går aller hardest ut over de unge, sa Listhaug.

(NTB)