<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sveits tar grep etter kritikk

Neste uke vil den Sveitsiske regjeringen legge frem et lovforslag som vil gjøre det lettere å få tilgang til skjulte russiske eiendeler.

Publisert 12. aug. 2023 kl. 08.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
NYTT LOVFORSLAG: Det nye lovforslaget til den sveitsiske regjeringen vil innebære at det føres et register over aktørene bak selskaper, stiftelser og annen virksomhet. Foto: Reuters

Lørdag morgen meldte Sveriges Radio at den sveitsiske regjeringen vil neste uke legge frem et nytt lovforslag som følge av krigen i Ukraina og sanksjonene som har kommet i etterkant. 

Det nye lovforslaget vil, ifølge Dagens Industri, innebære at det føres et register over aktørene bak selskaper, stiftelser og annen virksomhet. 

Det nye lovforslaget skal med andre ord gjøre det lettere for påtalemyndighetene å finne sanksjonerte eiendeler.

Ifølge Sveriges Radio så har Sveits blitt sterkt kritisert for å gjøre det enkelt for russere å omgå sanksjoner etter at kriger brøt ut i februar i fjor. 

Kritikken har blant annet gått på at landet brukte for lang tid på å fravike sitt tradisjonelle nøytralitetsprinsipp, og ble presset til å innføre sanksjoner mot russiske enkeltpersoner og selskaper. 

Det nye registeret skal gjøre det lettere å gjennomføre disse sanksjonene i praksis.