<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump håver inn millioner på «mugshot»

Arrestasjonen av Donald Trump har på ingen måte skremt velgerne, som donerer rekordsummer til valgkampen hans.

Publisert 27. aug. 2023 kl. 10.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 270 ord
BRA FOR HAM: Donald Trump ble forrige uke arrestert, men betalte 200.000 dollar i kausjon og slapp fri etter 20 minutter. Foto: Sheriffen i Fulton fylke

Da USAs tidligere president Donald Trump ble tiltalt for valgfusk var det nærmest en bekymring for at det skulle bli tatt en «mugshot» av ham. Mange forutså at han kom til å bruke arrestasjonsbildet i valgkampen sin, og bare timer senere fikk de rett.

Trumps valgkampfolk begynte raskt å selge kopper og t-skjorter med motivet, og pengene har virkelig strømmet inn, skriver Bloomberg.

Siden arrestasjonen på torsdag har Trump fått inn 7,1 millioner dollar – altså nærmere 76 millioner kroner.

Ny dagsrekord

Bare på fredag, som var dagen da bildet ble sluppet, håvet han inn 4,2 millioner dollar. Ifølge personer med kjennskap til saken er det den høyeste innsamlingen på én dag for valgkampen i 2024. 

Fredag la Trump også ut sitt første innlegg på X, tidligere Twitter, siden januar 2021. Der la han ut mugshoten, og lenket til valgkampinnsamlingen.

 – Omtrent 10 millioner sidevisninger per time på denne bildet, kommenterte X-sjef Elon Musk.

De siste tre ukene skal Trump ha fått inn nærmere 20 millioner dollar.

Fosser frem på meningsmålinger

77-åringen er den første amerikanske presidenten som har fått tatt en mugshot. Selv bruker han sine juridiske problemer til å prøve å komme tilbake til Det hvite hus.

Bildet ble tatt da han meldte seg til fengselet i Atlanta i delstaten Georgia. Trump er tiltalt for valgfusk ved å forsøke å endre valgresultatet i 2020, da han tapte mot nåværende president Joe Biden.

At han er tiltalt fire ganger de siste fem månedene ser ikke ut til å skremme velgerne hans. Han leder klart an blant sine republikanske motstandere.