<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ola Flem kjøpte aksjer to uker etter at Huitfeldt møtte selskapet

To uker etter at utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) møtte Magseis Fairfield i India, kjøpte ektemannen aksjer i seismikkselskapet.

  Publisert 5. sep. 2023 kl. 20.44
  Oppdatert 5. sep. 2023 klokken 20.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 247 ord
  PASSENDE TIMING: Anniken Huitfeldts (Ap) ektemann Ola Flem kjøpte seg inn i et seismikkselskap kort tid etter at selskapet var med utenriksministeren til India i fjor vår.  Foto: NTB

  Magseis Fairfield deltok sammen med utenriksministeren på en reise til India den 26. april i fjor, hvor hun deltok i et møte med både indiske og norske energiselskaper. To uker senere, den 10. mai 2022, kjøpte hennes ektemann, Ola Flem, aksjer i det samme selskapet, ifølge TV 2.

  NTB skriver at Flem kjøpte 25.000 aksjer for 145.000 kroner den gangen. Tre uker senere kjøpte han ytterligere 10.000 aksjer for litt over 58.000 kroner, og deretter gjennomførte han flere kjøp og salg av Magseis Fairfield-aksjer, som til slutt resulterte i en gevinst på over 380.000 kroner.

  Senere samme år, 29. juni 2022, steg Magseis Fairfield-aksjen kraftig etter at oljeselskapet TGS kunngjorde sin intensjon om å kjøpe hele selskapet for 2,3 milliarder kroner. 

  Samme dag solgte Flem alle aksjene i selskapet.

  Flems advokat, Pan Farmakis, har skrevet til TV 2 og hevdet at Flem ikke var kjent med møtet som Huitfeldt hadde i India, hvor Magseis Fairfield også var til stede. Han skriver videre at Flem hadde eid aksjer i selskapet i mange år, og at kjøpene i mai 2022 ble basert på anbefalinger fra analyseselskapet Investtech.

  Investtech avkrefter

  Imidlertid sa Investtech tidligere til Finansavisen at verken Magseis Fairfield eller TGS var i Investtechs «modellportefølje» våren 2022.

  I forrige uke stilte nemlig Finansavisen Christian Harto, daglig leder i Investtech, dette spørsmålet:

  – Utenriksminister Huitfeldt sier at hennes mann, Ola Flem, har oppgitt at han i hovedsak har handlet ut fra Investtechs vurderinger. Har du sett om hans transaksjoner matcher anbefalingene fra Investtech?

  – Nei, det har vi ikke gjort, svarte Harto.