<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser å ha mottatt fortrolig informasjon

Utenriksministeren opplyser om India-turen i april 2022 etter at det ble kjent at ektemannen kjøpte aksjer i seismikkselskapet Magseis Fairfield etter turen.

  Publisert 7. sep. 2023 kl. 15.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 224 ord
  AVVISER: Utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: NTB

  – Jeg deltok på åpne arrangement hvor det var mange aktører til stede, og som ikke la til rette for å dele fortrolig informasjon, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding fra Utenriksdepartementet torsdag.

  Huitfeldt kommenterer saken etter at flere finansaviser onsdag skrev om hvordan utenriksministerens ektemann Ola Flem etter hennes tur til India kjøpte flere aksjeposter i seismikkselskapet Magseis Fairfield. Kort etter disse kjøpene ble selskapet kjøpt opp av TGS.

  Norge deltok på møtet i India fra 25. og 26. april 2022 med en næringslivsdelegasjon på totalt 40 personer fra 16 norske selskaper. Ifølge UD var temaet for reisen geopolitikk, geoøkonomi og Indias grønne skifte. Under en mottakelse i den norske ambassadørboligen hilste Huitfeldt blant annet på representanter fra Kongsberg Maritime og Magseis Fairfield.

  – Jeg var aldri alene med disse representantene og formålet var å hilse kort, høre om hvordan det er å jobbe i India, samt å ta bilder, sier Huitfeldt.

  – Jeg har også hatt kontakt med de som fulgte meg på hele hilserunden, og de bekrefter at det ikke ble delt noe fortrolig informasjon, sier Huitfeldt videre.

  Seismikkselskapet var på en liste over attraktive aksjer hos rådgivningstjenesten Investtech, men ikke inne i den såkalte modellporteføljen som Flem i mange tilfeller fulgte når han kjøpte og solgte verdipapirer.

  (NTB)