<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Polen sier også nei til russiske biler

Polen forbyr russisk-registrerte biler innreise i landet.

Publisert 17. sep. 2023 kl. 08.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
NYTT ELEMENT: – Dette er et nytt element i sanksjonene mot Russland og dets borgere som følge av den brutale krigen i Ukraina, sier Polens innenriksminister Mariusz Kaminski. (c) Kichigin | Dreamstime.com

Polen er siste land ut i rekken som sier nei til russiske biler etter at de baltiske landene gjorde det denne uka. Finland har også gjort det.

– Dette er et nytt element i sanksjonene mot Russland og dets borgere som følge av den brutale krigen i Ukraina, sier Polens innenriksminister Mariusz Kaminski.

Norges utenriksdepartement opplyste lørdag at Norge er i tett dialog med Finland om saken. Grensa til Norge er en av få russere kan krysse med turistvisum, og mange tar turen til Europa via Finnmark.

– Vi har jobbet med dette spørsmålet de siste dagene og har vært i særlig tett kontakt med Finland. Vi vil raskt komme tilbake mer konkret om endringer i norske innreisebestemmelser, sa statssekretær Eivind Vad Petersson i UD lørdag.