<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finnes' aksjehandel i utlandet ikke på Solbergs oversikt

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes eide aksjer i Sveits inntil 2020, men investeringene var ikke i konas oversikt som ble lagt frem fredag.

Publisert 17. sep. 2023 kl. 08.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes eide aksjer i Sveits fram til 2020, men orienterte ikke om disse i konas oversikt over hans aksjehandler, som ble lagt fram på fredag, ifølge Dagens Næringsliv. Arkivfoto: Naina Helen Jåma / NTB

Ifølge Dagens Næringsliv hadde Finnes plasseringer i utenlandske selskaper fra 2004 til 2020. Forvaltningen av disse ble i 2011 overført til Sveits.

Likevel var investeringene utelatt fra oversikten Solberg la fram fredag over ektemannens aksjehandler mens hun var statsminister, skriver avisen.

Finnes har ikke besvart DNs henvendelse, men Høyres pressesjef Cato H. Fossen har svart på vegne av Solberg.

– Det er kjent at Sindre i 2013 eide aksjer som ble håndtert av en forvalter i Sveits, noe han også opplyste Statsministerens kontor om den gangen. Disse kjøpene ble opprinnelig håndtert av et spansk selskap, ifølge Finnes, skriver Fossen.

– Finnes har forklart at hele investeringen senere gikk tapt, og at han etter 2020 ikke har eid aksjer i Sveits, fortsetter Fossen.

Ifølge pressesjefen er ikke investeringen nevnt på fredagens oversikt fordi aksjene «ikke ble kjøpt eller solgt» i tidsperioden Erna Solberg var statsminister som er «tidsperioden han har lagt fram en oversikt over aksjehandler for».

(©NTB)