<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bidens sikkerhetsrådgiver snakket med Kinas utenriksminister i 12 timer

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver møtte Kinas utenriksminister over to dager på Malta i helgen. Samtalene beskrives som ærlige, vesentlige og konstruktive.

Publisert 17. sep. 2023 kl. 19.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
MALTA: Det hvite hus' nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan møtte pressen før avreise til Malta. Foto: NTB

Under samtalene fanget USA opp «begrensede» signaler om at Kina kan komme til å tillate noe kommunikasjon mellom de to landenes militære styrker. Det opplyser en ikke navngitt kilde i Biden-administrasjonen til nyhetsbyrået Reuters.

I møtene med utenriksminister Wang Yi tok sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan blant annet opp USAs bekymringer rundt kinesisk hjelp til Russland. Også den siste tidens kinesiske handlinger i Taiwanstredet var blant temaene.

Formålet med samtalene var å «opprettholde forholdet på ansvarlig vis» mellom de to landene, ifølge Det hvite hus. Forholdet mellom de to stormaktene er anstrengt og preget av gjensidig mistenksomhet.

I etterkant beskriver både Det hvite hus og regjeringen i Kina diskusjonene mellom Sullivan og Wang som «oppriktige, substansielle og konstruktive». De to møttes sist til samtaler i Wien i mai.

(NTB)