<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

VG: Sindre Finnes satset på børsnedgang like før nye koronatiltak høsten 2020

I dagene før Erna Solbergs regjering i 2020 varslet nye koronarestriksjoner satset ektemannen Sindre Finnes på børsnedgang, melder VG. Samme grep tok han ved den store mars-nedstengingen.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 10.12
Oppdatert 18. sep. 2023 klokken 12.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
BEAR: Fredag kom det fram at Høyre-leder Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes gjorde over 3600 aksjehandler mens kona var statsminister i perioden 2013 til 2021. Foto: NTB

I perioden mellom 3. og 9. september 2020 kjøpte Finnes 110.000 såkalte Bear-produkter, som gjør at du tjener penger hvis børsen går dårlig, skriver VG.

10. september det året varslet regjeringen at det kunne komme strengere koronatiltak som følge av økt smitte.

Finansavisen skrev fredag at Finnes 12. mars, dagen da statsminister Erna Solberg stengte ned landet, solgte 1.700 BULL OBX-instrumenter. I en epost til nrk.no opplyser Finnes at dette ikke var et salg. Instrumentet ble slettet, da det ikke lenger hadde noen verdi.

Kraftig giret

Bear-produktene som Finnes hadde handlet i dagene før, hadde en «giring» på ti-gangeren, skriver avisen.

– Faller kursen med en krone, så vil man tjene ti kroner. Stiger den med en krone, så vil man tape ti kroner. Grovt regnet vil det også tidoble risikoen, forklarer Espen Henriksen, som er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI.

Samme deg som regjeringens pressemelding ble sendt, solgte Finnes seg ut av alle Bear-produktene sine, ifølge VG.

Ifølge Nordnet falt indeksen med 0,99 prosent den dagen. Avisen har ikke kjennskap til hva Finnes tjente eller tapte på handlene og har heller ikke innsikt i kursen for sertifikatene som er omtalt i saken.

Finnes har ikke villet kommentere VGs sak, men skriver til avisen at oppmerksomheten rundt aksjesaken og medietrykket har gjort at han ikke er i stand til å fungere som normalt nå.

Finansavisen skrev på fredag forrige uke at Statsministerens ektefelle kastet kortene i et giret aksjeprodukt 12. mars 2020, den dagen regjeringen lukket landet.

(NTB og FA)