<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Er Trygve Hegnar blitt sosialist?

Fremskrittspartiet vil at innbyggerne skal beholde mest mulig av sine egne penger. Derfor vil vi redusere avgiftene, blant annet på mat og drivstoff, skriver Hans Andreas Limi.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 18.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 299 ord
OGSÅ FOR VAFLER: Kutt i avgifter fører til lavere priser. Det er ikke mangel på olje som gjør at Norge har dyr bensin og diesel, skriver Hans Andreas Limi (FrP). Foto: NTB

Trygve Hegnar vil ikke kutte i avgifter på eksempelvis mat, men vil beholde dagens høye avgiftsnivå. Priskrisen skal ikke løses med at folk skal beholde sine egne penger, men gjennom flere særordninger, presumptivt gjennom Nav. Hegnar mener i en leder i Finansavisen at pengene dine må beskattes og «omfordeles» av finansminister Vedum (Sp) og statsminister Støre (Ap).

Fremskrittspartiet mener derimot at dagens skatte- og avgiftsnivå er for høyt, og at et lavere avgiftsnivå ville kunne hjulpet alle til å få hverdagsøkonomien til å gå opp.

Matvarebransjen har selv sagt at en halvering av momsen på dagligvarer krone for krone ville blitt fullt kompensert til forbrukerne. Kutt i avgifter fører til lavere priser. Det er ikke mangel på olje som gjør at Norge har dyr bensin og diesel.

Det er blant annet kutt i avgiftene på drivstoff og mat som ville gitt en gjennomsnittlig familie over 2.300 kroner mer i måneden med Frps alternative statsbudsjett. Halv matmoms, makspris på strøm og kutt i drivstoffavgiftene vil hjelpe hverdagsøkonomien for mange familier og dempe prisveksten.

Hegnar velger å bruke over halvparten av lederen sin på å fortelle om en avtale den italienske regjeringen (!) har inngått med matprodusentene i landet. Jeg har vanskelig for å forstå hvorfor en avtale i Italia er relevant for norske forhold, spesielt siden denne avtalen ikke innebærer kutt i avgifter eller matmoms.

Dersom Finansavisen og Trygve Hegnar ikke ønsker skatte- og avgiftskutt i Norge, er det en ærlig sak. Det er i så fall mulig å ta en prat med de dyktige journalistene i Klassekampen, som sikkert kan bidra med bedre argumenter enn det som er fremsatt i mandagens lederartikkel.

Hans Andreas Limi

Nestleder og finanspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet