<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er LO-lederens forventninger til statsbudsjettet

LO-leder Peggy Hessen Følsvik ønsker seg opprustning av Nav i statsbudsjettet og en kraftig satsing på arbeidsmarkedstiltak for å få folk tilbake i jobb.

Publisert 4. okt. 2023 kl. 17.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
LO-leder Peggy Hessen Følsvik fotografert under debatten med NHO-direktør Ole Erik Almlid under Arendalsuka i sommer. Foto: Heiko Junge / NTB

Men dette er bare noen av forventningene som LO har til regjeringens budsjettforslag, som legges fram fredag. På ønskelisten til LO står også dette, skriver Fri Fagbevegelse :

* Fjerne midlertidig økning i arbeidsgiveravgift på lønninger over 750.000 kroner

* Omfordeling for å hjelpe dem som sliter mest

* Bruke mer penger for blant annet å redusere forskjeller, redde byggenæringen, trygge arbeidsplasser

* Omstille dagens industriarbeidsplasser og skape nye

– Avsnittet med arbeidsmarkedstiltak vil vi lese fort og se spesielt på. Arbeid til alle er jobb nummer én i den norske modellen, sier Følsvik til FriFagbevegelse.

I budsjettet vil LO se etter aktiviteter som kan stimulere byggenæringen i en tid med høy inflasjon. Det kan blant annet være å pusse opp og vedlikeholde offentlige bygg.

– Hvis det blir veldig lite boligbygging i tida framover, frykter vi at næringen vil gå til oppsigelser. Da vil viktig kompetanse forsvinne. Det må vi unngå, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad i LO til Fri Fagbevegelse.

(NTB)