<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Riving av samtlige vindturbiner på Fosen nå er ikke aktuelt

Olje- og energiminister Terje Aasland sier at det er regjeringens ansvar å finne en løsning i Fosen-saken. Men han vil ikke love riving av vindturbinene nå.

  Publisert 11. okt. 2023 kl. 10.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 136 ord
  Olje- og energiminister Terje Aasland snakket med Fosen-aksjonistene da de aksjonerte i februar i år. Nå sier han at det ikke er aktuelt å rive alle vindturbinene på det nåværende tidspunkt.  Foto: NTB

  – Jeg har stor respekt for at demonstrantene som samler seg i Oslo i dag så tydelig gir uttrykk for hva de mener i denne saken, skriver Aasland (Ap) i et innlegg på Facebook onsdag formiddag.

  Onsdag morgen samlet Fosen-aksjonister seg på Karl Johans gate for å markere at det er to år siden Høyesterett slo fast at vindturbinene på Fosen er ulovlige.

  Han poengterer at Høyesterett ikke sier hva som skal skje med vindturbinene på Fosen.

  – Det er regjeringens ansvar at saken finner sin løsning, skriver Aasland.

  Han viser til at det nå pågår mekling mellom partene, men sier at han ikke vil forskuttere utfallet i saken.

  – Men riving av samtlige vindturbiner på Fosen nå, slik demonstrantene krever, er imidlertid ikke aktuelt. Dette er heller ikke et sannsynlig utfall verken av en vedtaksprosess eller en meklingsprosess, skriver Aasland.

  NTB