<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Medier: Støre henter to kvinner til regjeringen

Kari Nessa Nordtun (Ap) og Ingunn Trosholmen (Ap) blir ifølge flere medier hentet inn i regjeringen av statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

  Publisert 14. okt. 2023 kl. 17.39
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  AKTUELL: Avtroppende ordfører i Lillehammer, Ingunn Trosholmen (Ap), blir trolig ny kunnskapsminister, ifølge NRK. Her sammen med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under 1. mai-arrangementet på Lillehammer i år. Foto: NTB

  Statsrådsendringene blir meldt av NRK og Dagbladet . Også VG har tidligere meldt at de har vært aktuelle, men ikke fått det bekreftet at de skal inn.

  Nessa Nordtun er avtroppende Stavanger-ordfører, og er ifølge Dagbladet og NRKs opplysninger aktuell både som næringsminister og klima- og miljøminister, avhengig av hva nåværende næringsminister Jan Christian Vestre bestemmer seg for.

  Trosholmen, som er avtroppende Lillehammer-ordfører, skal på sin side være høyaktuell som kunnskapsminister.

  Begge måtte tre av etter å ha tapt i lokalvalget i høst. Aftenbladet og NRK meldte fredag at Nordtun var på bakgrunnssjekk hos SMK. Gudbrandsdølen Dagningen og Oppland Arbeiderblad meldte det samme om Trosholmen.

  Både Dagbladet og NRK gjentar også det andre medier tidligere har meldt, om at Espen Barth Eide (Ap), nåværende klima- og miljøminister, tar over for Anniken Huitfeldt (Ap) som utenriksminister. Ap-nestleder Tonje Brenna, nåværende kunnskapsminister, skal ifølge flere medier overta Arbeidsdepartementet.

  Endringene skal ifølge flere medier skje mandag.

  (NTB)