<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Melby med stikk til Ap og Støre: Tør ikke å styre

Skal Norge henge med på endringene verden står i, trengs en statsminister og et styringsparti i regjering som tør å styre, mener Guri Melby (V).

  Publisert 28. okt. 2023 kl. 14.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  KRITISERER STØRE: Guri Melby (V) mener statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Arbeiderpartiet ikke tør å styre. Foto: NTB

  Venstre-lederen pekte i talen sin til partiets folkevalgtkonferanse lørdag blant annet på at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har advart mot at EU-debatt kan skape splittelse – senest i Kjetil Alstadheims bok «Jonas og krigen» som kom ut tidligere denne måneden.

  – I Norge har vi en statsminister som advarer mot EU-debatten fordi han mener det kan virke polariserende. En statsminister som ikke tør å styre, sa Melby.

  Hun mener at det i en tid med store endringer og en politisk tillitskrise er behov for lederskap, og viste blant annet til at krigen i Ukraina har ført til at Sverige og Finland har skrotet nøytralitetspolitikken.

  – Hvis vi skygger unna vanskelige debatter i frykt for uenighet, så står vi med hodet i sanden mens verden endres fryktelig raskt rundt oss, sa Venstre-lederen.

  Melby trakk også frem at olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) tidligere i uken var i Brussel og beklaget at energiomstillingen i Norge går for sakte.

  – Så istedenfor å styre i regjering, så drar det såkalte styringspartiet Ap til Brussel og beklager seg, sa Melby.

  NTB har bedt Støre om en kommentar til saken.

  (NTB)