<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyre krever justeringer i forslaget til statsbudsjett for neste år

Ifølge Høyre har regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år gått ut på dato før det er vedtatt.

  Publisert 13. nov. 2023 kl. 10.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  FINANSPOLITISK TALSPERSON I HØYRE: Tina Bru. Foto: NTB

  Partiet krever at regjeringen legger fram duggfriske justeringer av forventet prisvekst og antallet asylsøkere fra Ukraina.

  – Vi vet at det kommer flere flyktninger enn anslaget som ligger i statsbudsjettet som er lagt fram, sa andre nestleder og finanspolitisk talsperson i Høyre, Tina Bru, på Politisk kvarter på NRK mandag.

  I regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år er det satt av over 30 milliarder kroner til mottak, bosetting og integrering av flyktninger fra Ukraina.

  Det mener Høyre er en undervurdering av hvor mange som faktisk vil komme. At regjeringen ikke legger fram en tilleggsproposisjon som viser det anslåtte antallet flyktninger og hvor man skal prioritere innenfor de pengene man har til rådighet, omtaler Bru som bekymringsfullt.

  Nå krever Høyre at regjeringen legger fram nye justeringer av forventet prisvekst og antallet asylsøkere fra Ukraina.

  Lederen for finanskomiteen på Stortinget, Eigil Knutsen (Ap), påpekte at anslag alltids vil gå opp og ned, også etter fremleggelse av budsjetter.

  – Det vil være veldig krevende hvis regjeringen kontinuerlig, mens Stortinget behandler budsjettet, skal oppdatere alle anslag. Hvis det blir behov for økte utgifter på enkelte poster, kommer vi tilbake til det, sa Knutsen.

  (NTB)