<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sto 14 ganger på innsidelister

Da Erna Solberg var statsminister, fikk hun flere ganger innsideinformasjon om selskaper ektemannen Sindre Finnes handlet aksjer i.

  Publisert 22. des. 2023 kl. 11.51
  Oppdatert 22. des. 2023 klokken 13.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 210 ord
  UNNSIDER:  Foto: Iván Kverme / Finansavisen

  Dokumenter fra Statsministerens kontor (SMK) som nettavisen E24 har fått innsyn i, viser at Erna Solberg (H) 14 ganger fikk innsideinformasjon om selskaper Finnes handlet aksjer imens hun var statsminister.

  Dokumentene er navnelister SMK har ført når personer i regjeringsapparatet har fått innsideinformasjon om et selskap.

  Fordi SMK har sladdet navnet på selskapene og når innsidelistene ble ført, er det ikke mulig å fastslå om Finnes handlet aksjer i samme tidsrom som Solberg hadde innsideinformasjon. De vil ikke dele informasjon om hvilke selskaper det gjelder, eller når Solberg fikk innsideinformasjon, skriver Nettavisen.

  Solberg har avvist at hun på noe tidspunkt har delt innsideinformasjon med Finnes.

  Frps Carl I. Hagen, som sitter i kontrollkomiteen på Stortinget, vil ha slutt på at det sladdes dokumenter overfor komiteen.

  – Vi er nødt til å få all informasjon. Vi har taushetsplikt og håndterer gradert informasjon i fortrolige møterom, hvor vi må låse inn mobiltelefonene våre, sier Hagen til NTB.

  Han varsler at dette vil bli tatt opp i kontrollkomiteen på første møte etter jul.

  – Jeg forventer og tar det som en selvfølge at komiteen skal ha all info på bordet. Når man snakker om å ha rent mel i posen, så er det jo nettopp å bevise dette ved å legge fram usladdet informasjon. Det er meget merkverdig, sier Hagen.

  (©NTB)