<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter nedstenging er uunngåelig

Budsjettsjefen i Det hvite hus sier hun ikke er optimistisk med tanke på å komme til en avtale for å unngå en delvis nedstenging av statsapparatet i januar.

  Publisert 5. jan. 2024 kl. 16.48
  Oppdatert 5. jan. 2024 klokken 16.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 114 ord
  WASHINGTON: Fugler flyr over Det hvite hus og Washington-monumentet i USAs hovedstad.  Foto: NTB

  – Jeg vil ikke si pessimistisk, men jeg er ikke optimistisk, sa Shalanda Young på en pressekonferanse fredag. Hun viste blant annet til en tur republikanere fra Representantenes hus denne uken har foretatt til grensen mellom USA og Mexico, og kommentarer fra noen representanter som tok til orde for en delvis nedstenging.

  Representantenes hus møtes igjen neste uke for å forsøke å bli enige om en budsjettavtale om offentlige utgifter før de to fristene 19. januar og 2. februar – datoene de i forrige avtale ble enige om å finansiere noen føderale etater frem til.

  Vanskelighetene med å komme fram til en budsjettavtale skyldes intern uenighet blant republikanerne, som har en knapt flertall i Representantenes hus.

  (NTB)