<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Våpenlobby-sjef trekker seg før rettssak

Sjefen for den mektige våpenlobbyen NRA, Wayne LaPierre, trekker seg før rettssak om misbruk av midler. 

  Publisert 5. jan. 2024 kl. 22.30
  Oppdatert 5. jan. 2024 klokken 22.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 178 ord
  MISBRUK AV MIDLER: Adm. direktør Wayne LaPierre i NRA trekker seg kun dager før rettssaken mot ham og andre NRA-ledere starter.  Foto: Reuters

  Sjefen for den amerikanske våpenlobbyorganisasjonen National Rifle Association (NRA), Wayne LaPierre, kunngjorde sin avgang fredag. 

  LaPierre, som har ledet den mektige våpenlobbyen i over tre tiår, oppga helseårsaker som grunn til avgangen. Avgangen hans sammenfaller derimot med en kommende rettssak i New York, der han og andre NRA-ledere står overfor anklager om misbruk av organisasjonens midler, melder BBC. 

  Rettssaken, som skal starte på mandag, hevder brudd på delstatens lover for ideelle organisasjoner og anklager lederne for å ha omdirigert millioner av dollar til personlige utgifter, deriblant luksuriøse turer til Bahamas. 

  NRAs fremtid i mulig spill

  I en uttalelse uttrykte LaPierre sin fortsatte støtte til NRA og dets kamp for rettigheter i henhold til «the second amendment» i den amerikanske grunnloven, som gir lovfestet rett til å bære våpen.

  Likevel reiser hans avgang spørsmål om den fremtidige ledelsen av NRA, og kommer på et kritisk tidspunkt når organisasjonen står overfor juridiske utfordringer og gransking.

  I det NRA gjennomgår en overgang i ledelsen i møte med juridiske utfordringer, kan utfallet av rettssaken ha betydelige konsekvenser for organisasjonens fremtid og dets rolle i å forme våpenpolitikken i USA.