<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rett inn på 400-listen

Publisert 18. jan.
Oppdatert 21. jan.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 361 ord
Article lead
lead

Dette var Trygve Hegnars leder 19. januar.

En kvinne fra Østlandet fikk i går inn på konto 1,36 milliarder kroner fra Norsk Tipping. Det var gevinsten fra tirsdagens Eurojackpot-trekning. Kvinnens innsats var en kupong til 50 kroner som var kjøpt den 12. januar klokken 23.07.

Med dette fyker kvinnen inn på plass 314 over landets rikeste. Rett inn på milliardærlisten til Kapital.

Det er helt fantastisk - og morsomt.

Hvis hun er fornuftig, og får gode rådgivere, kan hun bli lenge på listen over landets rikeste.

Det er selvfølgelig best med 1,36 milliarder i kontanter i stedet for et bygg, et skip, en butikk eller et fly, selv om de kan være gjeldfrie.

Cash is cash. Cash is king.

Kvinnen kan faktisk kjøpe XXL, Byggmakker, Gyldendal eller Otovo kontant.

Innskudd i norsk bank til 5 prosent rente gir 68 millioner kroner i årlig renteinntekt, og da får man råd til mye. Noen banker, norske og utenlandske, kan gi litt mer, men det er bare 2 millioner kroner som er sikret i Bankenes sikringsfond, så det er ikke likegyldig i hvilken bank pengene står. DNB er vel det beste alternativet.

Oljefondets sjef, Nicolai Tangen, har funnet et sikkert system for sine 8 milliarder kroner, så de kan kanskje slå seg sammen.

Det blir selvfølgelig mye skatt av så mye kontanter. I utgangspunktet 22 prosent av 68 millioner, eller 15 millioner kroner.

Men mer enn nok igjen til en sydenferie med hele familien og noe til veldedige formål, sier kvinnen.

Norsk Tipping bruker Dehn advokatfirma til å bistå kvinnen, og tar de 1 prosent i forvaltningshonorar, er advokatfirmaet på den grønne gren også.

Ser kvinnen litt lenger frem, bør hun allerede nå tenke på arv til barn og andre. Vi har ikke arveavgift, men senest i går krevde Kari Elisabeth Kaski fra SV at det innføres arveavgift igjen. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sa blankt nei (igjen), men i politikken skjer så mye raskt.

Den lykkelige Jackpot-vinner kan strø om seg med penger, og på 400-listen er hun kommet for å bli.

Selv om hun må ut med 15 millioner kroner i formuesskatt.

Det er sikkert noen surpomper som ikke liker slike Jackpot-gevinster og enkeltpersoners rikdom.

Vi gleder oss stort over hva som kan skje med vanlige folk her i landet.