<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sandra Borch skal inn i justiskomiteen på Stortinget

Tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) går inn i justiskomiteen på Stortinget.

Publisert 7. feb.
Oppdatert 7. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
NYTT VERV: Sandra Borch (Sp) har fått et nytt verv på Stortinget etter at hun gikk ut av regjeringen som følge av masteroppgave-saken. Foto: NTB

Det ble besluttet på et gruppemøte i Senterpartiets stortingsgruppe onsdag.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på et viktig felt med mange viktige, men også krevende, saker innenfor justisfeltet, sier Borch i en kommentar til NTB.

Som justispolitisk talsperson for Senterpartiet skal Borch jobbe tett opp mot justis- og beredskapsminister og partikollega Emilie Enger Mehl.

– Det ser jeg fram til. Sandra er flink og har mye erfaring knyttet til sikkerhet og beredskap, særlig i nord. Jeg er glad jeg får fortsette å samarbeide med henne, sier Mehl til TV 2.

Borch gikk av som statsråd i januar etter at det ble avslørt at hennes egen masteroppgave inneholdt tekster fra andres oppgaver. Borch kalte inn til en pressekonferanse 19. januar hvor hun erkjente feil og kunngjorde at hun trakk seg.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har i etterkant uttalt ved flere anledninger at Borch kan gjøre comeback i regjering på et senere tidspunkt.

(NTB)