<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump skal ha truet Nato-land hvis de ikke betalte

Tidligere president Donald Trump hevder han har truet presidenten i et stort Nato-land med å ikke beskytte dem dersom landet ikke betalte for seg.

  Publisert 11. feb. 2024 kl. 08.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 179 ord
  TOPPMØTE: Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg og daværende president Donald Trump under et Nato-møte i London i 2019. Foto: NTB

  Det var under er valgmøte i delstaten South Carolina lørdag at Trump kom inn på den angivelige samtalen.

  Ifølge Trump skal presidenten av landet – som Trump ikke spesifiserer – ha spurt ham om USA ville beskytte det aktuelle landet dersom det ikke betalte og Russland gikk til angrep.

  – Jeg sa: «Betalte du ikke? Er du en forbryter?». Han svarte «Ja, la oss si at det skjedde». «Nei, jeg ville ikke ha beskyttet deg. Faktisk ville jeg ha oppfordret dem til å gjøre akkurat hva faen de ville. Du må betale», gjenga Trump.

  Nyhetsbyrået Reuters har bedt Det hvite hus kommentere utspillet fra Trump, som ligger an til å bli den som utfordrer president Joe Biden ved valget senere i går.

  – Å oppfordre til invasjoner av våre nærmeste allierte fra morderregimer er grusomt og fullstendig galskap, og det setter USAs nasjonale sikkerhet, global stabilitet og vår hjemlige økonomi i fare, sier Andrew Bates, talsperson for Det hvite hus.

  I forrige måned uttalte Nato-sjef Jens Stoltenberg at han ikke mener en eventuell ny presidentperiode for Donald Trump vil sette USAs Nato-medlemskap i fare.

  (NTB)