<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amerikanske radiostasjon gir opp Hongkong grunnet sikkerhetslov

Radio Free Asia, som finansieres av den amerikanske staten, legger ned i Hongkong av frykt for de ansattes sikkerhet etter at byen innførte en ny sikkerhetslov.

  Publisert 30. mars 2024 kl. 08.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 130 ord
  Sjefen for Radio Free Asia sier den amerikanskfinansierte nyhetstjenesten har stengt sitt kontor i Hongkong på grunn av den nye sikkerhetsloven i det kinesiske territoriet.  Illustrasjonsfoto: Louise Delmotte / AP / NTB

  Den nye sikkerhetsloven trådte i kraft forrige uke og inkluderer strenge straffer for blant annet forræderi, spionasje og innblanding utenfra. Flere demokratier og rettighetsorganisasjoner var rast ute med å kritiser den nye loven.

  – Handlinger foretatt av myndighetene i Hongkong, inkludert å henvises til RFA (Radio Free Asia) som en «fremmed styrke», stiller store spørsmål om hvorvidt vi kan drive trygt etter at den nye sikkerhetsloven kom på plass, sier RFA-sjef Bay Fang.

  I en uttalelse sier han at medieselskapet ikke lenger har noen heltidsansatte i \Hongkong og har stengt sitt fysiske kontor i storbyen.

  Den nye loven skal virke parallelt med sikkerhetsloven som ble pålagt Hongkong fra myndighetene i Beijing i 2020 og om har ført til hundrevis av arrestasjoner og en knebling av nesten all politisk opposisjon i det kinesiske finanssenteret.

  NTB