<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump betaler – og unngår at eiendommer beslaglegges

Tidligere president Donald Trump har stilt garanti for 175 millioner dollar i bedragerisaken og unngår at eiendommene hans beslaglegges.

  Publisert 2. apr. 2024 kl. 06.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 128 ord
  Kausjonen hindrer New Yorks justisminister Letitia James fra å gå etter Trumps eiendommer, deriblant skyskraperen Trump Tower i New York. Foto: Halvard Alvik / NTB

  Beløpet tilsvarer om lag 1,9 milliarder norske kroner.

  Den tidligere presidenten har blitt beordret til å betale en bot på 454 millioner dollar, noe han i februar hevdet han ikke var i stand til. I forrige uke fikk han imidlertid utsatt betalingsfrist mot at han betalte en kausjon på 175 millioner dollar innen ti dager.

  Trump er ilagt boten for å ha blåst opp verdier i selskapet sitt for å sikre seg bedre betingelser hos banker og forsikringsselskaper – og for å ha redusert dem for å slippe skatt.

  Kausjonen hindrer New Yorks justisminister Letitia James fra å gå etter Trumps eiendommer, deriblant skyskraperen Trump Tower i New York, det enorme golfanlegget i Westchester og eiendommen Mar-a-Lago i Florida.

  Trump har anket dommen, og betalingsutsettelsen gjelder fram til saken er ferdig behandlet.

  NTB