<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

G7-lederne krever at Iran og deres allierte stanser sine angrep

Lederne i G7-landene fordømmer Irans angrep mot Israel og lover å jobbe for å stabilisere situasjonen og unngå en opptrapping av konflikten.

Publisert 20:14 14. apr. 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
FRYKTER OPPTRAPPING: En israelsk drone flyr over Israel søndag, etter at Iran angrep landet med flere hundre droner og raketter. Foto: NTB

USAs president Joe Biden hasteinnkalte G7-lederne til et videomøte søndag som følge av Irans angrepsbølge.

G7 er et forum med verdens sju rikeste demokratiske industriland: Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada. EU møter som fast representant til G7s toppmøter.

Møtet resulterte i en uttalelse der de «utvetydig fordømmer i de sterkeste ordelag Irans direkte og enestående angrep mot Israel».

– Vi uttrykker vår fulle solidaritet og støtte til Israel og dets folk og stadfester vår forpliktelse til dets sikkerhet, sier G7-lederne.

Gruppen understreker at Iran «med sine handlinger har tatt ytterligere skritt mot destabilisering av regionen og risikerer å provosere fram en ukontrollerbar regional opptrapping».

Et slikt scenario må unngås, sier G7-lederne.

– Vi vil fortsette å jobbe for å stabilisere situasjonen og unngå ytterligere opptrapping. I denne ånden krever vi at Iran og dets stedfortredere stanser sine angrep, og vi står klar til å innføre ytterligere tiltak nå og som svar på ytterligere destabiliserende initiativer, heter det i uttalelsen.

(NTB)