<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV og Rødt vil ha kontrollsak om lederlønn

SV er misfornøyd med svarene de har fått fra regjeringen om lederlønninger i statseide selskaper. Nå vil de ha kontrollsak.

Publisert 12:52 11. juni 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
VIL HA SVAR: Partileder i Sosialistisk Venstreparti Kirsti Bergstø er ikke fornøyd med næringsministeren svar om lederlønn i statseide selskaper. Foto: NTB

– Nå har vi stilt flere spørsmål, og vi får fortsatt ikke et tydelig svar på hvorfor regjeringen lar styrene i de statlige selskapene bryte retningslinjene for lederlønn som et bredt flertall i Stortinget har samlet seg om, sier SV-leder Kirsti Bergstø.

Partiet har stilt flere spørsmål til næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) den siste tiden angående lederlønninger i statseide selskaper. Bakgrunnen er at både Kongsberg Gruppen og Nammo har sagt de ikke vil følge de nye retningslinjene for lønn og bonuser til toppledere i statlige selskaper.

Sist fredag spurte partileder Kirsti Bergstø hvorfor staten stemte ja til Kongsberg Gruppens lønnsrapport, der lederbonuser på opptil 50 prosent av grunnlønn ble beholdt.

– Dette kan ikke Stortinget sitte og se på. Derfor kommer vi til å ta saken til kontrollkomiteen, slik at Stortinget tar ansvar for å sørge for at Stortingets vilje blir fulgt opp ordentlig, sier partileder Kirsti Bergstø.

Også Rødt er misfornøyd med næringsministerens håndtering av saken og vil ta saken til samme komité.

– Et bredt flertall på Stortinget har sluttet seg til strengere regler for lønn og bonus til toppledere i statlige selskaper. Det er regjeringens konstitusjonelle oppgave å følge dette opp. Jeg mener det er alvorlig at det ennå ikke har skjedd, sier medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen Seher Aydar (R).

(NTB)