<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
MIKROARKITEKTUR: Leker er for barn, så lenge ikke det er tøffe ting du leker med. Som dette designikonet, som du kan bygge selv. Foto: Little Buildings co

Bygg Frank Lloyd Wrigth hjemme

Endelig et byggeprosjekt du kan stille ut etterpå, og få annerkjennende nikk fra både arkitekter og @arkitekturopprøret

Publisert 17. juni 2021 kl. 21.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 396 ord

De siste 18 månedene satte kjedsomhet i system for mange. Samtidig, når du har vært nok hjemme, lest alt som er å finne i bokhyllene og fikset alle små prosjekter i huset, så snubler du plutselig over ungenes lego. De er kanskje for gamle for den nå, men det er ikke du. Så du sitter der, og etter at du har bygget nok Ninjago, bestemmer du deg for at du er tross alt en viktig, voksen person med en skikkelig karriere. Du kan ikke bygge sånt fjas som dette.

Så du går på nettet og bestiller voksen lego. Og bygger både Eiffeltårnet og operahus i Sydney. Og et og annet containerskip.

Foto: Little Buildings co

Kjedsomhet kurert. Byggelysten over.

Men neida, for nå er det mulig å ta det et hakk videre. Frem med tålmodighet og hobbylim, nå skal det bygges!

Ikon i stua

Hvorfor ikke begynne å bygge dine egne arkitektmesterverk. Legg vekk mobilen og lange instagram-krangler om hva som er god (den du liker) og dårlig arkitektur (den du ikke liker).

For nå kan du bygge favoritter som vil skape likes på begge sider av den snodige striden om arkitektur som gjerne oppstår i et pandemisk vakuum, hvor alle kjeder seg og alle har litt lyst på en krangel.

Foto: Little Buildings co

Selskapet heter Little Buildings co, er australsk, og har altså spesialisert seg på å lage modeller av velkjent arkitektur.

Og nå tilbyr de modeller fra Frank Lloyd Wright, en av amerikas mest populære arkitekter, som sto for noen av de mest sentrale konstruksjonene i USA i det forrige århundre.

Tusenlapper

Blant modellene du kan velge mellom er en 1:500 skala av Guggenheim-museet i New York, en 1:150 skala av Farnsworth House, en 1:100 av Usonian House og en 1:250 skala av The Old Unity Temple.

Alt skal være laget av de beste materialer, blant dem amerikansk kirsebærtre.
Og Frank Lloyd Wright er bare en av arkitektene du kan velge blant. Det finnes en rekke ikoniske muligheter å konstruere - for eksempel operahuset i Sydney, skulle du ha arbeidslyst og ønske om å lære litt om arkitektur.

Settene koster mellom 1.500 og 2.500 kroner, før du legger til frakt fra Australia og moms.

Foto: Little Buildings co