<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
SPIONGADGET: Leica Q2 «007 edition». Foto: Leica AG

Nå kan du ha samme kamera som James Bond

Leica fiffer opp svindyrt proffkamera med James Bond-tema. 

Category iconDesign
  Publisert 16:14 23. sep. 2021
  Lesetid: 2 minutter

  Passende nok har Leica valgt å pimpe sitt speilløse fullformatskamera ved navn «Q», i anledning den kommende (og etterlengtede) 007-filmen No Time to Die

  Q2 er det tyske merkets tøffeste i kompaktklassen, med en 47,3 megapiksler CMOS-sensor og et fastmontert objektiv av typen Summilux 28mm f1.7 ASPH. Dessverre er spesialutgaven for Bond blottet for MI6s ellers fiffige spiongagdets – hverken flammekaster eller eksploderende tannpasta følger med på kjøpet. Prisen er forøvrig 79.000 kroner, og produksjonen begrenset til 250 eksemplarer. Til sammenligning koster Leicas standardutgave av samme kamera omtrent 58.000 kroner. 

  SPIONGADGET FOR SIVILE: Kjøper du kameraet får du med en håndlaget, britisk koffert. Foto: Leica AG

  Med på kjøpet av spesialutgaven får du imidlertid en stilig, britisk, håndlaget koffert fra Globe-Trotter. Den er inspirert av samme type som agenten bruker i den aktuelle filmen. Utover det er Q2 «007 Edition» nokså lik en standard Q2. Av kosmetiske endringer kan det nevnes militærgrønt lær, gravert serienummer og et Bond-inspirert objektivlokk (med det typiske pistolløp-mønsteret som du sikkert kjenner igjen fra alle filmintroene). 

  Skuespiller skyter vilt rundt seg med kamera

  For anledningen har Leica også arrangert en utstilling med «behind the scenes»-bilder (naturligvis tatt med deres kameraer) fra settet til den nye Bond-filmen. Bildene er skutt av manusforfatter Michael G. Wilson, hovedrolleinnehaver Daniel Craig og de proffe fotografene Nicola Dove og Greg Williams. 

  Forresten: Q2 «007 Edition» er ikke det første kameraet Craig har satt navnet sitt på i år. I februar lagde han og tidligere nevnte Williams en annen versjon av Leicas Q2. Tydeligvis er det ikke bare de proffe fotografene som liker å dytte nesen opp i dyre kameraer, men også kjendisene som vanligvis står foran.