<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
TESTET: Bose Quietcomfort 45 (QC 45). Foto: Bose

Bose er tilbake i toppen

Bose har kanskje ikke oppnådd fullstendig stillhet ennå, men nye Quietcomfort 45 er ikke langt unna.

Publisert 11. feb. 2022 kl. 12.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 414 ord

Bose har skapt en skikkelig salgsmaskin med Quietcomfort-modellene, og er med god grunn blitt hodetelefonene svært mange nordmenn foretrekker.

I et marked hvor trådløse øreplugger stadig nærmer seg de mer korpulente alternativene på kvalitet og funksjonalitet, er Quietcomfort blant de mest spiselige designmessig å tre på hodet.

Nye Quietcomfort 45 (QC 45) er bare blitt bedre, med et designuttrykk som både er nettere og mer raffinert enn mye av det konkurrentene har klart å komme opp med.

Bose Quietcomfort 45 (QC 45)

Pros

  • Topp støykansellering
  • God lyd
  • Forbedret samtalekvalitet
  • Høy komfort

Cons

  • Riper ganske lett
  • Må skrus av manuelt

Pris: 3.500 kroner

På sett og vis har Bose skapt en slags «iPhone» i lydkategorien, og den siste utgave retter opp en del mangler andre generasjon, QC 35, hadde.

Mindre prat slipper gjennom

Et design som er lett å like er en god start, men det er kanskje støykanselleringen Bose er blitt mest kjent for. Selskapet har denne gang modernisert elektronikken som ligger bak den aktive støykanselleringen for å lukke ut mer støy i mellomsjiktet, som vil si at mindre prat slipper gjennom.

Resultatet er hodetelefoner som grovt sett lukker ute det aller meste av støy rundt deg, enten du sitter på banen eller når du i fremtiden skal returnere til et travelt, åpent kontorlandskap. Det er et område hvor Bose alltid har vært blant de beste, i konkurranse med blant annet Sony, men med QC45 hevder selskapet seg helt oppe i toppen.

Lydkvaliteten er også veldig bra. Lydbildet ligner i stor grad på forgjengeren, og bruker ifølge selskapet samme type driver som forrige modell. Totalinntrykket er klar og god lyd med god bassgjengivelse. Det er imidlertid også noe du forventer, når du legger 3.500 kroner i et par hodetelefoner.

Økt antall mikrofoner

Det området QC-serien etter vår mening har hengt etter andre produsenter på, har vært telefonsamtaler. Bose har nå tatt grep og økt antallet mikrofoner fra fire til seks, som gir langt bedre samtalekvalitet og mindre bakgrunnsstøy.

Bose har også oppgradert fra mini-USB til den nåværende standarden USB-C, som gir raskere og enklere lading, med en total batteritid på opp mot 25 timer ved full lading.

Et litt irriterende aspekt ved dem, er at hodetelefonene lader seg ut dersom du ikke skrur dem av manuelt med knappen, samt at det grå testeksemplaret fikk en del riper på den matte overflaten etter bruk.

Men gitt hvor behagelige disse er å ha på, topp støykansellering, topp lyd og kanskje det beste designet blant alternativene, gjør dem enkle å anbefale.