<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
FARGEN AV 2022: Pantone melder at årets farge, i følge dem selv, er Very Peri.  Foto: Pantone

Dette er årets farge

Årets farge er noe lilla-aktig, ifølge fargeekspertene hos Pantone. 

Publisert 18. feb. 2022 kl. 14.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord

17-3938 Very Peri heter fargen av 2022, som fagekonsulenten Pantone selv har lansert. 

– Nå som vi beveger oss inn i en verden av enestående endringer, bringer valget av Very Peri nytt perspektiv og visjon fra den pålitelige og elskede blå fargefamilien, sier sjefen i Pantone Color Institute i en pressemelding.

Fargen, som skal illustrere 2022, beskrives som blå, med undertoner av fiolett og rød. Det er ikke vanskelig å gjette at designerne ved fargeinstituttet har hatt pandemien i tankene da de pønsket frem Very Peri. Kanskje en håpefull og mer gledelig farge kan «booste kreativitet» og lette litt på den grå hverdagen.

Betyr dette lilla vegger i alle hjem? Trolig ikke. Men kjører du Windows har Pantone og Microsoft samarbeidet om å putte årets farge i temaer til en rekke forskjellige applikasjoner – inkludert Teams.

Dette er den 23. gangen Pantone kårer «årets farge», men den første gangen de har laget en helt ny fargekode for anledningen. Tidligere har tittel vært gitt til allerede eksisterende deler av deres fargekart. Fjorårets farge var forøvrig gul og grå.