<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
STJERNEN: Joseph Gordon-Levitt, som selv har grunnlagt Tech-selskapet HitRecord, skal spille Uber-grunnlegger Travis Kalanick.  Foto: Getty Images

Nytt finansdrama om Uber på vei

Finans og tech har de siste årene skapt spektakulære formuer og masse drama. Så da passer det fint med en ny dramaserie fra Silicon Valley. Først ute er historien om Uber.

Publisert 2. juni 2021 kl. 19.49
Oppdatert 3. juni 2021 klokken 17.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord

Finansdramaer fenger forbausende ofte svært godt. Alt fra Enron-dokumentaren The smartest guys in the room, via filmsuksessen The big short til dramaserien Billions, har en evne til å fascinere. Drama, grådighet og absurde pengesummer har den effekten på folk, uavhengig av hvem man heier på, både på skjerm og i det virkelige liv.

Nå går det mot et nytt finansdrama, denne gangen fra Silicon Valley. Det er Showtime som står bak den ny serien som skal ta for seg finansdrama fra virkeligheten, i en serie kalt Super pumped. Brian Koppelman og David Levien, som skapte Billions-universet, har allerede signert kontrakter for å produsere og skrive den nye serien. Første sesong er allerede underveis.

Alt om Uber

Det er Uber, selskapet som har lagt seg ut med taxinæringer over hele verden, som først skal få sin historie fortalt. For selv om forretningsmodellen er omstridt, har det vært en formidabel suksess, med en mildt sagt kontroversiell sjef bak rattet. Rollen som Travis Kalanick, mannen som både grunnla, ledet og holdt på å ødelegge Uber skal spilles av superstjernen Joseph Gordon-Levitt. 

Det er meningen at serien skal ta for seg turen fra det startet som en liten ide, til et prosjekt så stort at det ble vanskelig å skalere.

Foreløpig er det ikke kjent når serien kommer, men det er god grunn til å være spent.