<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
MINISERIE PÅ PODCAST: Band of brothers er blitt en ikonisk serie. Damien Lewis (avbildet) og Ron Livingston hadde sentrale roller og gjester også podcasten om serien. Foto: HBO Nordic

Suksesserien Band of Brothers får podcast

Det er 20 år siden Band of Brothers ga et nytt innblikk i andre verdenskrig. Nå fortsetter historien i en podcast, med blant andre Tom Hanks.

Publisert 21. sep. 2021 kl. 09.44
Oppdatert 23. sep. 2021 klokken 15.59
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 515 ord

Det er 20 år siden verdens beste TV-serie ble laget. Hvilken, spør ingen, for alle er enig om at det er Band of Brothers (selv om den deler plasseringen med kultklassikeren Breaking Bad på IMDBs høyest ratede liste).

Serien, som omhandler Easy-kompaniets vei fra rekruttjeneste til de fallskjermhopper inn til D-dagen og tar seg gjennom et okkupert Europa, har vært en hit siden den traff skjermene i 2001. Den gangen var det NRK som viste den her hjemme, under navnet «Krigens Brorskap», og den ble fort både en snakkis og noe som samlet hele familier foran skjermen. Og 20 år senere er det fortsatt en serie som får voksne menn som aldri viser følelser til å bli litt vel i overkant rørt når en tysk general taler mot slutten av serien.

Foto: HBO Nordic

Serien ble laget av Steven Spielberg og Tom Hanks, som ikke hadde fått nok av andre verdenskrigshistorier etter Saving Private Ryan. Forresten, om du hører etter kan du høre Tom Hanks i en av episodene, men ikke se ham. Også spiller sønnen hans i serien.

Hanks og Spielberg baserte serien på intervjuer gjort med personer fra kompaniet, som i ettertid fortalte om det de husket og opplevde.

Nå blir det gjensyn igjen, og HBO har i den anledning samlet sammen skuespillere og andre som bidro til serien for en podcast. I 12 episoder skal det snakkes om serien, både generelt og episode for episode.

« Når du ser de tallene er det åpenbart hvorfor Band of Brothers-historien blir viktigere for hvert år. »
Roger Bennet

Roger Bennet, en kjent TV-personlighet og podcaster i USA, skal lede serien.

– I juni 2020 var det rundt 300.000 veteraner fra andre verdenskrig igjen. Ett år senere har det tallet rast ned til 100.000. De yngste som tjenestegjorde er nå sent i nittiårene, forteller han til Deadline.

Foto: HBO Nordic

– Når du ser de tallene er det åpenbart hvorfor Band of Brothers-historien blir viktigere for hvert år. Disse utrolige mennene er ikke lenger i live til å fortelle sine historier selv.

Blant dem som er ventet i studio er Tom Hanks, Damien Lewis og Ron Livingston. Podcastens første episoder er allerede på Spotify og andre steder du finner podcaster.

En slags fun fact, forøvrig:

Gossip Girl ble av uvisse grunner en stund beskrevet slik av Netflix: «Rich, unreasonably attractive private school students do horrible, scandalous things to each other, repeatedly.»

For deg som har måttet lide deg gjennom serien og alle dens ufordragelige roller, er det en liten opptur å vente når du benker deg foran serien for nok et gjensyn. I Gossip Girl spiller Rufus Humphrey en gitarspillende og temmelig dødskjedelig fyr, som er pappaen til en minst like ufordragelig, dødskjedelig karakter. Rollen er spilt av kjekkasen Matthew Settle.

Den rollen kunne ikke vært fjernere fra den han har i Band of Brothers. Der er Settle nesten ugjenkjennelig som Ronald C. Speirs, en av de mer hardbarka og vågale, reelle figurene som inntok Europa under andre verdenskrig. Om du ikke allerede leter etter serien på HBO, kan det være en idé å Google Speirs litt, og la seg forbløffe.

Foto: HBO Nordic