<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Massiv premierehelg for James Bond

Daniel Craigs siste opptreden som James Bond ble det første pandemiefilmen som passerte 100-millionersgrensen uten Kina. 

    Publisert 4. okt. 2021 kl. 11.10
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 331 ord
    SISTE FILM: Daniel Craig avslutter sterkt som Agent 007. Foto: Universal Pictures

    Den seneste James Bond-filmen «No Time to Die» hadde endelig premiere i 54 forskjellige markeder i helg, men ikke i Nord-Amerika og Kina. Dette er den femte og siste Bond-filmen hvor Daniel Craig spiller verdens minst hemmelige agent. 

    Pandemi-rekord

    I åpningshelgen spilte filmen inn 119,1 millioner dollar, litt over 1 milliard kroner. Det gjør den til den første filmen siden pandemien satte seg, som har tjent inn over 100 millioner dollar åpningshelgen uten Kina, melder Forbes. 

    Premierehelgen til «No Time to Die» tjente inn like mye som «Skyfall» i 2012, og ligger 17 prosent bak den forrige James Bond-filmen «Spectre».

    Også i Norge har filmen hatt en solid premierehelg, og inkludert forhåndsvisninger spilte filmen inn 11,4 millioner kroner åpningshelgen, skriver DN

    På selve premieredagen fredag, som har innslag fra Norge hvor blant annet Fantorangen dukker opp, spilte filmen inn 7,68 millioner i Norge. Noe som gjør det til den mest innbringende filmen på norske kinoer siden premieren på «Frost 2» i 2019, som spilte inn 7,99 millioner kroner. 

    IKKE BARE MANNEN SOM HUSKES: Bilene og bilscenene i James Bond-filmene blir også ofte ansett som legendariske av entusiaster. Her noen Land Rover Defender på luftetur i «No Time to Die». Foto: Land Rover

    Også for beninhoder

    James Bond-filmene er ikke bare synonymt med våpen, eksplosjoner og pene damer. Det er også en rekke godbiter for motorentusiaster.

    Det mest stilfulle og elegante må sies å være Aston Martin DB5. Daniel Craig har allerede rukket å bli kjent med klassikeren fra 1963 i både «Skyfall» og «Spectre», og den har tidligere vært med i «Goldfinger», «Thunderball» og «GoldenEye». Med sin fireliters rekkesekser under panseret og 282 hestekrefter sparket den godt fra seg da den ble lansert.

    I tillegg til DB5 figurerer det også en V8 Vantage fra 1977 i filmen. Modellen har tidligere vært kjørt i «The Living Daylights» fra 1987 med Timothy Dalton i hovedrollen.

    I tillegg figurerer også de nyere Aston Martin-modellene DBS Superleggera og Valhalla med i filmen, og to britiske SUV-er i Land Rover Defender og Range Rover Sport SVR.