<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sean Penn truer med å smelte Oscar-statuetter som Ukraina-protest

I protest mot at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tilsynelatende ikke er invitert til Oscar-utdelingen, vil Sean Penn smelte ned Oscar-statuettene sine.

    Publisert 27. mars 2022 kl. 15.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord
    PROTEST: Skuespiller Sean Penn vil smelte ned Oscar-statuettene sine i protest. AP

    Skuespilleren vet ikke om Zelenskyj hadde ønsket å tale under søndagens Oscar-utdeling, men i et intervju med nyhetskanalen CNN sier Penn at det er en skandale om han ikke er invitert.

    Han mener den ukrainske presidenten burde vært invitert til å snakke via videolenke.

    – Hvis Oscar-akademiet og prisvinnerne aktivt har valgt ikke å engasjere seg i et ukrainsk lederskap som tar kuler og bomber for vår skyld, sammen med de ukrainske barna de prøver å beskytte, så er den avgjørelsen den mest uanstendige i Hollywoods historie, sier skuespilleren.

    Penn oppfordrer til boikott av filmfesten, og isteden protestere mot krigen i Ukraina.

    – Hvis det er slik at Zelenskyj ikke har mottatt en innbydelse, kommer jeg til å smelte mine statuetter, sier han til kanalen.

    Penn var selv i Ukraina da krigen brøt ut 24. februar i år, for å filme til en dokumentar. Siden har han reist til Polen, hvor han er involvert i humanitært hjelpearbeid.

    Skuespilleren har vunnet to Oscar-priser, først for beste mannlige hovedrolle for filmen «Mystic River» i 2004, og så for «Milk» i 2009.

    (©NTB)